יין המשקה האהוב שאנחנו שותים כמעט בכל מקום, במסעדות, בארוחות משפחתיות ובחגים. אך, רובנו לא יודעים עליו הרבה ולא מכירים הרבה מהמונחים הבסיסיים. המדריך הבא ילמד אתכם את כל הבסיס.
סוגי היין
יין מחולק לפי 3 קטגוריות עיקריות: רמת יובש, זן הענב וצבע הענב. במדריך נספר בקצרה על כל קטגוריה, נסביר מונחים בסיסיים מעולם היין ונרחיב כיצד תוכלו להחליט מהו היין הנכון עבורכם.
רמת יובש:
רמת היובש היא שקובעת כמה היין יהיה מתוק. ישנם יינות יבשים, חצי יבשים, וממותקים (היינות הממותקים נחשבים פחות איכותיים). לארוחה חגיגית מומלץ להזמין יינות יבשים, שנחשבים כאיכותיים יותר. כאשר רוצים לשתות יין קליל מומלץ לשתות יין חצי יבש.
צבע:
הצבע הוא המאפיין המובהק ביותר של היין. צבע היין מחולק לשלושה סוגים עיקריים: אדום לבן ורוזה (ורוד באיטלקית). צבע היין לא נקבע לפי צבע הענב כפי שנהוג לחשוב אלא לפי תהליך יצור היין, כלומר האם קילפו את הענב לפני הכנת היין - ענבים עם קליפה יהפכו ליין אדום בעוד ענבים מקולפים יהפכו ליין לבן. יין רוזה נוצר מתערובת של ענבים מקולפים ולא מקולפים או מעירבוב של יין לבן עם יין אדום. יין אדום מתאים מאוד למנות כבדות כדוגמת סטייקים ואילו יין לבן מתאים יותר לדגים ומנות קלילות. יין רוזה בדרך שותים ללא ארוחה, אבל ניתן לשתות אותו גם עם מנות "חצי כבדות" כמו לזניה.
זן הענב:
מרלו, סובניון בלאן, שרדונה, שיראז. כל השמות האלה נשמעים מבלבלים אבל הם מצביעים על דבר אחד פשוט - זן הענב ממנו הוכן היין. כל זן יין גדל בתנאי שטח ובאקלים שונה ולפי תנאים אלו נקבע טעמו. אין לכל זן מנה ספציפית שמתאימה לו, הכי חשוב לנסות לטעום מגוון גדול של סוגים וכך ולהחליט מה הסוגים המועדפים עליכם.
מונחי יין כלליים
אם נסתכל על תווית של בקבוק יין נחשוב לפעמים כי מדובר בשפה זרה או בגיבוב של שטויות מוחלטות, אך לתווית תפקיד חשוב - היא מספרת לנו על מאפייני היין לפיהם נוכל נחליט אם היין מתאים לנו. נסביר מעט מונחי יסוד מעולם היין ומשמעותם בשפה פשוטה.
עד כאן להפעם, במדריך הבא נלמד כיצד לבחור יין בצורה הטובה ביותר.