המערה הוא יין אדום יבש - בלנד של קברנה סוביניון, פטי ורדו ומרלו מאיזור הגולן. המערה הוא יין המתאים לארוחות בשריות עשירות וכבדות, חגים ואירועים מיוחדים, מומלץ לפתוח לפחות שעה לפני שתייה.
בלב האיזור הפסטוראלי של רכס הרי הכרמל הדרומי, שוכנת לה מערת עתיקת יומין שנחצבה אל תוך ההר עוד במאה ה - 16. משנת 2000 ועד היום משמשת מערה זו כבית ליין לו קראו על שמה - "המערה". שילוב של התנאים הטבעיים במערה של טמפרטורה נמוכה, לחות גבוהה, חושך ואפלוליות, הפכו אותה למקום האידאלי עבור תהליך ההתבגרות של יין המערה האיכותי.