ורמוט מרטיני ביאנקו ("לבן" באיטלקית) מיוצר מתערובת של יינות לבנים מחוזקים, מתובלים וממותקים. תערובת ייחודית זו מעניקה למשקה את טעמו העשיר, בזכות הניגוד הנהדר שבין מרירות עשבי התיבול ומתיקות הסוכר. את המרטיני ביאנקו נהוג להגיש כאפרטיף לפני הארוחה.
על מנת שיין ייקרא ורמוט, עשב הלענה (Wermuth בגרמנית) חייב להיות אחד ממרכיביו. בעבר, תפקידו המקורי של הלענה היה להסוות טעמים וריחות לא נעימים במשקאות אלכוהוליים באיכות ירודה. למרות התדמית הירודה של יינות ממותקים, מרטיני ביאנקו הפתיע בזכות טעמו העשיר כששווק לראשונה בתחילת המאה ה-20. איכותו זו הפכה אותו ללהיט מיידי. כיום ורמוט מרטיני של Martini & Rossi האיטלקית (הידועה בשם "מרטיני") הוא הוורמוט הפופולרי והנמכר ביותר עולם.
ארץ המוצא: | איטליה |
אחוז אלכוהול: | 15% |
נפח: | 750 מ"ל |