בלו בנימינה גוורצטרמינר 2016, יין לבן חצי יבש על טהרת ענבי הגוורצטרמינר, אשר עברו תהליך עדין ומבוקר מהרגע בו נבצרו בבציר לילי, דרך תהליכי תסיסה והצללות במכלי הנירוסטה ועד רגע כניסתם אל תוך בקבוק יפיפה מזכוכית כחולה. מומלץ לשתות את היין צונן.
סגנון: יין לבן חצי יבש. צבע: קש לימון.
אף: ארומטי פרחוני. מאפיינים טרופיים טיפוסיים כמו ליצ’י וכן ניחוחות אשכולית אדומה טרייה.
חך: היין בעל מתיקות קלה מאוזנת היטב עם חמיצות מרעננת ומפגין פירותיות עשירה בטעמים עם סיומת מרעננת.
איזור גידול: צפון הנגב
תהליך ייצור היין: הענבים נבצרו בבציר לילי והועברו מיידית להפרדה מהשזרות ולמעיכה קלה. לאחר מכן הועבר התירוש לשיקוע במיכלי נירוסטה למשך הלילה. לאחר השיקוע הועבר התירוש להתססה בטמפרטורה של כ-16 מעלות, המשיך לשפיות והצללות וכן קיבל תוספת של תירוש טבעי שנשמר עוד בשלבים המוקדמים וכך נוצר הבלנד הסופי שהועבר לתהליך הבקבוק.
המלצת הגשה: בלו בנימינה מצוין להגשה לצד מנות פתיחה עדינות, סלטים טריים וכן מנות פיקנטיות ואסיאתיות.